direct to content

MaSS

stepping stones of maritime history

History

De Postillon maakte deel uit van een expeditie o.l.v. van Jacques Mahu van de Rotterdamse Compagnie, die via Zuid Amerika door de straat van Magellaan een route naar Indië wilde verkennen. De vloot bestond uit de schepen Hoop, Geloof, Liefde, Trouw en het jacht de Blijde Boodschap)

De Postillon was oorspronkelijk de grote sloep van het schip De Hoop die in delen in het ruim was opgeslagen. Ze werd in de Straat van Magellaan in elkaar gezet en toegevoegd aan de vloot om een veroverde Portugese bark te vervangen die te lek was om verder te gaan.

Op 27 juni 1598 voer de vloot uit. De vloot stond onder het bevel van admiraal Jacques Mahu en vice-admiraal Simon de Cordes. Het ging de expeditie niet voor de wind. Bij de kust van Afrika stierven al veel bemanningsleden waaronder admiraal Mahu zelf. De vloot kwam in april 1599 aan bij Zuid Amerika . Daar koste het nog eens 4 maanden om in de Stille Oceaan te komen. De Postillon is in de grote Zuid Zee (Stille Oceaan) vermist en waarschijnlijk vergaan.

Description

Type: pinas, opbouw sloep
Gebouwd: 16 juli 1599 in de straat Magelhaen
Bemanning: 
Kapitein: Gilles Jansz.
Bewapening:

References

  • Dirk J. Barreveld (2002).
    De Route om de west deel 2, De Liefde's tragiek en triomf.
    Niesje Wolters van Bemmel.

Down on 11 June

New in MaSS

Wrecks of Flevoland

Burgzand Noord

13 Provinces